Muziek door onze jeugd

Jeugdopleiding

Jeugdopleiding

De jeugdopleiding heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardige opleiding voor jongeren. Tijdens hun lidmaatschap worden zij op een professionele, maar vooral leuke manier klaargestoomd voor de toekomst.

Naast de muzieklessen worden er voor jongeren ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals een gezellig jeugdweekend, een Vossenjacht/speurtocht en Sinterklaasviering. Bij de jeugdopleiding van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk zijn zowel leden als professionele docenten werkzaam om het samen tot een succes te maken.

Binnen de opleiding zijn er verschillende onderdelen:

Colorguard

De jeugdcolorguard krijgen met leeftijdsgenoten les in diverse onderdelen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de basistechnieken. In de winterperiode wordt er een show ingestudeerd, waarmee deelgenomen wordt aan de CGN-wedstrijden. Ook doet de colorguard gedurende het seizoen mee tijdens diverse optredens in de regio.

Jeugdkorps

Sinds 2014 trainen de colorguard en jeugdmuzikanten samen, om in de nabije toekomst een jeugdkorps te gaan vormen. Het is de bedoeling dat zij zelf met een volwaardige show gaan optreden.

Jeugdmuzikanten

De muzikanten krijgen individueel les via de muziekschool, waarbij de leerlingen toewerken naar het Elementair- (o.a. theorie) en A-diploma. De ensemblelessen zijn wel via onze vereniging. De jeugdmuzikanten doen ook mee tijdens diverse optredens in de regio en maken gebruik van een eigen en lichter instrumentarium. Vanaf 2016 is er een samenwerking aangegaan met Woudklank Grootegast. De ensemblelessen van beide verenigingen zijn samengevoegd en wordt er in de winter meegedaan aan de Indoor Percussion Contest.

chevron-down